//
citești...
Casa Parinteasca

Sărbătoarea tradiţională “Sânziene “ a 11 – a ediţie se va desfăşura la muzeul “Casa Părintească” s. Palanca, raionul Călăraşi.

Vor participa meşteri populari, pictori, sculptori, colective artistice din diferite zone ale republicii, cu program alcătuit din elemente ce demonstrează cele 4 virtuţi ale naturii- apa, pământul, vîntul, focul. Fiecare colectiv î-şi va pregăti câte o colibă din nuiele şi verdeaţă în care îşi vor expune recuizita. Între colective se va organiza concursul pentru cea mai bună „Zeamă de peşte” sau „Peşte la grătar”, juriul va fi publicul prezent la eveniment.

Agenda zilei ( cu începere de la ora 16:00 până la ora 06:00)

1. 16:00-17:00 Sosirea la muzeul „Casa Părintească”, întâmpinarea oaspeţilor, înregistrarea colectivelor şi grupelor turistice, alegerea ocupaţiilor şi repartizarea echipelor (brodat, floristică, olărit, ţesut etc.). Fiecare oaspete îşi alege o ocupaţie care o va realiza pe parcursul manifestării alături de meşterii populari de la muzeu. Taxa de participare ( 60 lei ).

2. 17:00-18:00 – deplasarea organizată în echipă cu ghid spre satul Leordoaia- locul de desfăşurare a Evenimentului ( mal de lac).

3. 18:00-19:30- amenajarea colibelor, expozitiilor. Fiecare grup/colectiv vine cu exponatele si proiectul pregatit de acasă.

4. 19:30 -21:00 -colectarea florilor, pregătirea cunununilor, ghirlandelor de flori, ateliere-Floristice, împletitul în fibre vegetale , pregătirea Caloianului din paie ,care mai apoi va fi ars pe rug( jertfă).

5. 21:00 – deschiderea festivalului, cu imnul „Cît trăim pe-acest pămînt”, se ridică steagul festivalului.

6. 21.00-6.00-conform scenariului programul etnofolcloric prezentat de colectivele folclorice cu genericul celor 4 virtuţi ale naturii: apa,pământ,vîntu, focul.

Important : fiecare oaspete/participant vine cu cana/paharul de acasa ( un pahar de plastic se descompune în 100 de ani).
Pentru că este un eveniment nocturn vă puteţi lua de acasă corturi sau puteţi solicita cazare din timp !

Despre Ghenadie Sontu

www.ghenadiesontu.com

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: