//
citești...
Casa Parinteasca, Moldova, Projects, Tandem

SYMBIOSIS

#Symbiosis, Totaldobze, #ARS DOR, Casa Parinteasca

SYMBIOSIS

Casa Parinteasca, Palanca, Calarasi, Moldova

27 May, 2012

Asociatia Casa Parinteasca si Totaldobze Art Center (Riga, Letonia) au placerea sa va invite la  deschiderea simpozionului de arta contemporana Symbiosis care va avea loc la  Casa Parinteasca (Calarasi), in data de 27 mai, 2012.

Symbiosis este un proiect realizat in cadrul programului international Tandem, lansat de catre Fundatia Culturala Eurpeana, MitOst, Centrul de Management Cultural din Lvov, Fundatia Soros Moldova si Culture Action Europe.

 

Symbiosis este un concept care implica 10 artisti contemporani din Moldova si Letonia care sunt invitati pentru a face schimb de experienta si idei, pentru a crea noi lucrari de arta contemporana avind la baza ca sursa de inspiratie traditiile si practicile locale, natura, istoria si oamenii din Moldova.

Programul Sympozionului include ateliere de arta traditionala, lecturi si dezbateri publice ale artistilor cu privire la patrimoniul cultural, vizite de documentare in localitatile Orheiul Vechi, Hîrbovăţ, Raciula, Frumoasa si Palanca.

Printre artistii participanti din Republica Moldova se numara pictorul Mark Verlan, Ghenadie Popescu si Alexandru Raevschi, Gheorghe Lisita si Olga Iies.

Arta contemparana din Letonia este prezentata in cadrul simpozionului prin artista Evelina Deicmane, sculptorul Ivars Drulle, cercetatorul si pictorul realitatilor parale Mikelis Fisers, maestrul Roman Korovin si artistul Kaspars Lielgalvis.

Rezultatul simbiozei intre arta contemporana si traditionala va fi prezentat in cadrul expozitiei care va avea loc la Casa Parinteasca in data de 27 mai, 2012 in cadrul Festivalului de Arta Contemporana, incepind cu orele 13:00

Organizatori: Casa Parinteasca (Moldova), Totaldobze Art Center (Letonia)

Parteneri: Asociatia ARS DOR, Directa Cultura Calarasi, Comuna Hirjauca, ECF, MitOst, Centrul de Management Cultural din Lvov, Fundatia Soros Moldova, Culture Action Europe,

Finantator: Open Society Foundations, EC-Culture Program, Robert Bosch Stiftung

Curatori: Ghenadie Sontu & Odrija Fisere

Contact:

Casa Parinteasca NGO

Palanca, Calarasi, Moldova

Tel. (+373) 79574875,

E-mail: ghenador@yahoo.com

www.casaparinteasca.com


Despre Ghenadie Sontu

www.ghenadiesontu.com

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: